Bernard Foccroulle

Órgano

Bernard_Foccroulle

Nascut a Lieja el 1953, des de mitjan anys setanta du a terme una notable carrera d’organista amb un extens repertori que va del Renaixement a la música contemporania. Ha protagonitzat nombroses estrenes mundials i ha enregistrat les grans obres del repertori de l’instrument. AIs anys vuitanta va formar part del Rieercar Consort, especialitzat en la música barroca alemanya.

La seva discografia inclou més de 40 CD. Entre els anys 1982 i 1997 va enregistrar per al segell Ricercar la integral per a orgue de J. S. Bach, amb instruments histories fidelment conservats (premi Diapason d’Or-Arte, atorgat per la revista «Diapasom el desembre de 2009). Des d’aleshores ha dedicat bona part de la seva carrera als compositors de l’Escola de l’Alemanya del Nord, com Scheidemann, Buxtehude, Tunder, Weckmann, Reincken i Bruhns. El 2006 va sortir al mercat el seu enregistrament de la integral per a orgue de Dietrich Buxtehude, distingit amb el Diapason d’Or i el Grand Prix de l’Académie Charles Cros l’any 2007.

Entre les activitats de Foccroulle, destaca la seva combinació de la música amb altres manifestacions artístiques, mitjan~ant la coHaboració amb el coreograf i ballarí Salva Sanchis, un programa amb el virtuós de cornetto Jean Tubéry i els concerts del cantant i llaütista ,hab Moneim Adwan. DeIs seus projectes actuals, destaca «Llum i foscor», una col.laboració amb la video artista Lynette Wallworth.

L’any 1992 va assumir la direcció del Théatre de la Monnaie de BrusseHes, carrec que va ocupar fins al 2007. L’any 1993 va fundar l’associació Cultura i Democracia, i l’abril del 2006 va ser nomenat director del Festival d’Ais de Provenc;:a.

Com a compositor, ha escrit diverses obres per a orgue i música de cambra, i és també autor delllibre La naissance de l’individu dans lart (Grasset, 2003), juntament amb Roger Legros í Tzvetan Todorov.

Des del 2010, Bernard Foccroulle exerceix de professor d’orgue al Conservatoire Royal de Musique de BrusseHes.

 

2016-12-22T10:23:28+00:00
√ = Exclusiva en España
* = General

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.